Skip to content

Napocom Oy, sähkötöitä suurella sydämellä

Napocom Oy toteuttaa sähköautojen latausjärjestelmät ammattitaidolla ja tehokkaasti. Kiinnostus latausasemiin on kasvanut taloyhtiöissä nopeasti.

Sähköautojen-lataus

Sähköautojen latausjärjestelmät - latausaseman asennus

”Tällä hetkellä meillä on työn alla hieno pysäköintihallikohde Helsingin Lauttasaaressa. Hallia käyttää seitsemän eri taloyhtiötä ja he rakennuttavat meillä sähköautojen latausinfran. Se tarkoittaa, että valmius latausasemille toteutetaan nyt ja asukkaat voivat ostaa meiltä 11kW latausaseman autopaikalleen,” sähkötöiden johtaja Jukka Ikonen kertoo.

Ikosen mukaan kohteen sähkösuunnittelu on tehty vuosi sitten ja tarjouspyyntö tuli heille viime elokuussa.

”Kohteessa on yli 270 autopaikkaa ja projektin kannalta on ollut hyvä, että järjestelmään on tehty kunnollinen sähkösuunnittelu ja tarjoukset on tehty sen pohjalta.
Yhtiöissä kesti urakkaneuvottelujen jälkeen kuitenkin noin puoli vuotta, että tarjouksesta saatiin tilaus. Hallitukset ja yhtiökokoukset käsittelivät asiaa ja halusivat vielä tarkistella vaihtoehtoja järjestelmälle. Lopuksi kuitenkin päädyttiin suunniteltuun järjestelmään ja sitä nyt toteutetaan.” Ikonen toteaa.

Napocom edustaa DEFA-latausjärjestelmiä. Ikonen on todennut Defan luotettavaksi.

”Meille Defa on ollut hyvä kumppani. Heiltä löytyy tuotteet ja palvelut pienestä hybridiauton latauspaikasta satojen sähköautojen latausjärjestelmiin älykkäällä laskutuspalvelulla. Vielä, kun toimittajalta löytyy hyvä tekninen tuki, on asennusliikkeen helppo toimia.”

Jukka-Ikonen-Napocom
Mitkä ovat latausjärjestelmän hankinnan haasteet.

”Tiedän, että isännöitsijät ovat kiireisiä ja sähköautojen latausjärjestelmien rakennuttaminen aiheuttaa päänvaivaa. Ja kun markkinoilla on suuri määrä erilaisia järjestelmiä monenlaisine ominaisuuksineen, on järjestelmien vertailu ja projektien valmiiksi saattaminen miltei mahdoton tehtävä.”

Mitä neuvoksi?

”Sähkösuunnittelu valmiine piirustuksineen kannattaa teettää jo yli kymmenen auton latausjärjestelmälle. Kun tarjouspyyntö tehdään eri toimijoille suunnitelman pohjalta, on tarjousten tekeminen ja niiden vertailu helpompaa. Tarjouspyynnössä kannattaa pyytää esitys kolmannen osapuolen laskutuspalvelusta. Palvelu laskuttaa energian suoraan loppukäyttäjältä ja isännöitsijältä tämä vaiva jää pois. Laskutuspalvelu tilittää taloyhtiölle käyttäjältä veloittamansa energian hinnan.

Miten Napocom auttaa.

Olemme hyvin verkostoitunut yritys. Voimme suositella sähkösuunnittelijaa kohteeseen. Pienemmät kohteet voimme tarjota katselmuksen perusteella. Uskon, että jokaiseen taloyhtiöön löytyy sopiva järjestelmä, joka miellyttää käyttäjää.
Isännöitsijän työtä helpottamaan meille on suurempiin järjestelmiin tulossa latausaseman tilausportaali, jossa käyttäjä voi tilata latausaseman tehtyyn infraan ja maksaa sen suoraan meille.”

Miten liikkeelle?

”Kun latausjärjestelmän hankinta on taloyhtiön näköpiirissä, kannattaa meihin olla yhteydessä. Opastamme alkuun ja teemme isännöitsijälle muistilistan selvitettävistä asioista. Sen jälkeen homma rullaa mukavasti aina toteutukseen saakka ja meillä on taas yksi helpottunut isännöitsijä ja tyytyväinen taloyhtiö.”

Lopuksi. Aikooko Jukka hommata itselleen sähköauton?

Firmalla olisi helppoa latausasema asentaa, käyttämäni sähköenergian tiedotkin saisin laitteestani verotusta varten. Joten ihan hyvällä omallatunnolla voisin sitten latailla. Hmm… pannaanpa harkintaan.

Kaikessa sähköistykseen liittyvissä asioissa

napocom logo

Napocom Oy on toiminut vuodesta 2002. Strategiamme on tehdä haastavia töitä korkeatasoisissa kohteissa pienellä joukolla. Olemme pieni ja tehokas. Kouluttautumisella ja alan kehitystä seuraamalla pysymme huippuosaajina. Pyrimme etsimään itsellemme parhaat yhteistyökumppanit toimittajista, rakennusliikkeistä ja alihankkijoista. Asiakas on meille kuningas jota ohjaamme viisaisiin ratkaisuihin. Sen takia olemme tilaajalle paras valinta.

Napocom Oy Kuuluu Korkeimpaan AAA-luottoluokkaan!
Napocom Oy
Keuksuontie 14 F
04220 Sipoo

0400 477 190
myynti@napocom.fi

Ota yhteyttä

    Nimi (täytä)

    Sähköposti (täytä)

    Viesti

    Back To Top