skip to Main Content
0400 477190 myynti@napocom.fi

Villa Jokivarsi – Bed & Breakfast

VillaJokivarsi-ulkokuva

”Arvostan urakoitsijassa luotettavuutta ja läpinäkyvyyttä. Se mitä on sovittu, pitää.”

Napocom Oy on toteuttanut sähköratkaisut ja automaattisen kulunohjasjärjestelmän upeaan vuonna 2016 rakennettuun kivitaloon Vantaan Jokivarressa.

Villa Jokivarasi on rakennettu toimimaan sekä Mari Saarenpään perheen kotina että Bed & Breakfast -hotellina.
– Olin pitkään ajatellut, että Suomesta puuttuu tämän tyyppisiä majoituspaikkoja, Saarenpää kertoo.

Alkuun Saarenpäät koettivat etsiä valmista taloa, mutta monien kohteiden kohdalla tilamuutosten remontointikustannukset olisivat nousseet liian suuriksi. Siispä he päättivät rakennuttaa itse tarkoitukseen sopivan talon.

Mari Saarenpäälle ja hänen miehelleen oli selvää, että kivitalo on ainoa vaihtoehto. Lisäksi tavoitteena oli laadukas, kestävä ja järkevästi tehty talo.
– Rakentamisessa ei ole haettu mitään eritysluksusta tai menty ulkonäkö edellä, Saarenpää kertoo.

Talon rakentaminen oli kokonaisuudessaan iso ja mielenkiintoinen projekti, joka piti sisällään paljon erilaisia osa-alueita. Kokonaisuutena kaikki meni kuitenkin hyvin.

Kuokka iskettiin maahan maaliskuussa 2016. Saarenpään perhe pääsi muuttamaan taloon saman vuoden aatonaattona. Hotellitoiminta päästiin käynnistämään helmikuussa.

Suuremmilta kommelluksilta onnistuttiin välttymään. Iso osuus oli sillä, että Mari Saarenpää jättäytyi pois töistä ja keskittyi sataprosenttisesti projektiin koko rakennusajan.
– Minulla oli aikaa hoitaa ja selvittää asioita ja toimia välinappulana lukuisien eri urakoitsijoiden välillä.

Projektissa oli mukana viisi isompaa ja lukuisia pieniä urakoitsijoita. Urakoitsijassa Saarenpää arvostaa muun muassa luotettavuutta ja läpinäkyvyyttä. Kaikki lähtee jo tarjouksentekovaiheesta.

– Arvostan sitä, että tarjous on selkeä ja maallikkokin ymmärtää, mitä se pitää sisällään. Sen jälkeen mitä on vahvistettu, tulee pitää. Jos matkan varrella tulee muutoksia, niistä tulee tiedottaa.

Tämä toimi Napocomin kanssa hyvin. Saarenpää on tyytyväinen myös siihen, että Napocomin ammattilaiset olivat hyviä kääntämään sähköammattilaisten kieltä maallikolle ymmärrettävään muotoon, sekä myös ymmärtämään Saarenpään toiveita ja piirtämään ne sähkökielisiksi piirustuksiksi.

Sähkösuunnittelu lähti liikkeelle sisustussuunnitelmasta.
– Jukka Ikonen Napocomilta pyysi minua piirtämään yksityiskohtaisen huonekalupiirustuksen ja teki siltä pohjalta sähkösuunnitelman.

Perussähköjen lisäksi valmiista talosta löytyy paljon liiketunnistimella toimivaa valaistusta. Osa spoteista toimii himmentimellä. Saunasta löytyy tähtitaivaskatto.

Ilta- aikaan ulkovalaistukset luovat tunnelmaa ja turvallisuutta. Osa ulkovaloista toimii astrokellon avulla, joka säätää valaistusta vuodenajan ja kellon mukaan.

Taloon on Napocomin kautta asennettu myös automaattinen kulunohjausjärjestelmä.
– Lukitukset toimivat kulkulätkillä, jotka voin aina resetoida ja koodata uudelleen.

VillaJokivarsi-ulkokuva2    VillaJokivarsi-sisäkuva1    Mari-Saarenpään-Villa-Jokivarsi2

Älykkäät valaistus- ja kulunohjausjärjestelmät Villa Jokivarressa ovat toimineet hyvin.

Vikatilanteissa apu on saapunut paikalle nopeasti ja ongelmat on ratkaistu.

– Mielestäni kaiken tulee asiakkaan suuntaan olla mahdollisimman selkeää ja helppoa, Saarenpää sanoo.

Katso yritys

Villa Jokivarsi – Bed & Breakfast

Back To Top